Firefly Pointer

 Eastlove

Hej på er!
Jag har länge suttit och dregglat över denna häst. Alltså han e för fin! Jag har inget Engelskt fullblod. Men oj vad jag är i kär i de! (Har ingen Mustang eller Lipizzaner heller, opps.. Huhuh) 
Har inga ord, han har plats i mitt hjärta för mina finfina pixelhästar, hihih.
Här bjuder jag på en liten bild på honom.
Ni får ha en bra kväll!
 
Kraam! Sälja eller strunta i?

Hej på er! Just nu levlar jag som en galning, hahah. Nejmen just nu har jag ca 36 st stycken hästar och typ 20 st i level 15. Och just nu levlar jag de hästar som är lite mer ''fina'' (min åsikt). Och sedan finns ju de andra som bara står. Och frågan är; ska man sälja de eller ska man låta de bara stå? För liskom man slänger ju nästan bort 1000 sc. 
Vad är era åsikter om detta? Skulle vara kul att få se en liten kommentar kanske! Och tack till ni som orkar kolla in bloggen, tack! 
Bara jag som aldrig sätt den här stenen? 
 
Kram!
  Mysigt, Sjuk igen..

Hej på er! Ett inlägg kom inte igår men jag har faktist orsaker. Jag har gått och blivit riktigt sjuk. Igår hade jag nästan 39 graders feber. Men tack och lov så har jag bra 38.2 idag. Men jag är extremt feberkänslig, så det är ju jättebra Alva, tumme upp för det. Nä, inte riktigt så liksom. Sedan pricket över i:et så har jag vattkoppor. Usch, nej. Man brukar ju få det när man är typ 3 år till 9 år, vad jag vet iaf. Men jag hade det inte då, så nu har jag det, bra :-)
Sedan ska vi lämna in en sak i Tekniken imorgon (i skolan då).
Och det projektet är halva mitt betyg.. Suck, orkar inte. Och sedan imorgon också så har vi musikprov och på Torsdag matteprov. Bra tajmat... Och efter det så ska jag tävla i helgen, men det blir nog inget av det..
 
Men nu sitter jag bara och klagar och säger hur dåligt jag har det, hahah. Men jag hoppas att jag snabbt blir bättre. Och dessa dagar ska jag bara sitta och spela Starstable. Hahah, jag orkar inte göra något annat. Skills by me. 
Men har du inte haft vattkoppor? Jamen flytta in hos mig en vecka så kan vi spela Starstable 24/7 tsm. Hahah, nemen ja. 
 
Jag hoppas ni mår bättre en jag iaf! Hare bra!
 
Kram på er!  Juluppdragen är för mysiga!

Hej på er! Just nu kommer detta inlägg lite sent kanske men jag hoppas att någon ser det iaf, hahah.
Men har ni gjort Juluppdragen? Jag har gjort de (som har kommit iaf) och jag älskar de! De är supermysiga! Det skulle inte skada om det kom lite snö. Hoppas verkligen snön kommer på Onsdag! 
Och imorgon tänkte jag göra ett litet roligt inlägg. Ledtråd: Jag har spelat sen 2013 och har massa bilder! Huhuh.
Denna bild tycker jag verkligen att Nova var supersöt! Hahah.
 
Kram! Hemstallen!

Hej på er! 
Jag vill bara säga en sak, hemstallen är så extremt snygga! Ärligt! Superbra gjort Starstable gänget! 
En sak som är lite negativt är ju namnskyltarna. De gick inte för mig. Om jag satt på tex. Benny, då flyttades Bennys box till en annan och det blev kaos.. Så jag vet inte om det är ett bugg eller om det egentligen ska vara så.. Hmm..
Men såklart stod ju några hästar inne i väggen. Inte sant Snowgirl?
En sak som var bra (tyckte jag) att hästarna blev glada! Hahah, nemen ja. I förrgår var alla jätteledsna men igår blev alla superglada, tackar och bockar för det! Hahah.
Men snart ska jag krypa ner under en filt och se på Svartsjön och oj vad jag älskar det programmet! Huhuh. 
Jag hoppas att ni får en bra kväll! 
(Bjuder på en liten WIP(:) 
Kram! 
  Nytt Hemstall?

Hej på er! Idag kom/kommer det nya hemstallet! Och jag är såå taggad! Jag vet att några har kommit in men inte jag. Huhuh.
Men usch, jag mst göra SO läxan. Vi får se hur det blir med det... 
Bjuder på denna söta bild!
Kram på er! Chibi!

Hej på er! Just nu är det lite sent, hahah. Men jag vill ändå få upp något idag :)
Idag har jag bara ridit och fick tillbaks ett prov i skolan, urg.. Gillar inte prov, hahah. Men fick bra på deet så jag är nöjd. Men vad har ni haft för er idag?
Hoppas ni haft bra dag iaf! 
 
Bjuder på en liten bild jag gjorde igår! 
Kram på er! Host... Hej...

Det var inte igår.. Jag har så sjjukt mycket ångest att inget inlägg kommit upp. Och Jag ber om ursäkt. Men mitt spelande börjar krypande komma tillbaks. Hmm.. Men idag loggade jag in och såg hur döda mina hästar var, nemen, hahah.
Jag hoppas att jag har ork att fixa detta nu. Vi får se, helt ärligt.
 
Kram på er! :D
 
Bjuder på en fin liten bild på Benny, hahah x)
  De nya Lipizzanerhästarna!

Hej på er! Idag var det uppdatering och de Lipizzanerhästen kom, och lite nya kläder! 
Så här kommer en liten representation (svårt ord, hahah!) av allt:
Kläderna:
Mörkblå Terrängjacka       Lila Merinoullströja             Gul Hösthoodie
Mörkblå Sporthandskar 
 Gula Hösthandskar
Bruna Stuprörsjeans
Bruna Terrängstövlar
Lila Terränghjälm
 
Så det var kläderna och jag gillade den ''Mörkblå Terrängjackan'' och de ''Bruna Terrängstövlarna''. Så de två kommer nog hamna i gaderoben snart! Men nu går vi över till hästarna!
4/5
Denna häst var den jag tyckte var finast! Dock så är jag inte riktigt helt fast vid de. Jag tycker själv de har lite korta ben. De har säkert inte de, men på något vis ser det ut så. Den snabbaste galoppen ser lite mysko ut. De typ drar in huvudet supersnabbt, i snabbaste galoppen. Jag har då inte köpt en, men om ni vill se hur alla ser ut från olika vinklar samr hur de rör sig kan ni bara kolla in You Tube! Det är massvis videos på de där!
3,5/5
Denna häst är ganska söt! Jag tycker alla dessa hästar nog skulle passa bättre i knoppar!
Men denna häst var söt! :) Inte så mycket mer om säga om det.
2,5/5
Denna häst var inte så fin. Såklart gillar jag modellen, min inte jättemycket. Nu blev det lite dubbelmoral, hahah. Men denna känns för ''vit''. Jag har aldrig gillat vita hästar, jag tror helt ärligt att jag inte äger någon helt vit faktist.. Hmm.. Nä men iaf, denna var väll hlet ok! Inget mer att säga om den :)
 
Det var då alla saker som kom nu och lite Marknadsuppdrag. Jag tror ni vet hur de går, till, huhuh. Men idag blir det tantevent med klubben och jag är supertaggad! Och imorgon kommer ett lite tantigt inlägg ;)
 
Kram på er! Inget inlägg igår

Hej vänner! Tyvärr blev det inget inlägg igår, tyvärr. Men jag känner liksom inte riktigt det är kul att uppdatera. Jag får nästan ingen respons. Samt kanske max fem stycken som kollar in dagligen. Det är inte så kul och jag vet inte vad jag ska göra för göra det bättre. Har någon kasnke tips? :)
Men imorgon kommer ett lite roligt inlägg! 
Men det var allt för idag. Vi ses!
 
Kram på er!
  Tantvecka

Hej på er! Idag har det inte blivit mycket spelande. Jag tror jag kunde sätta mig vid datorn runt fyra tiden. Men idag tävlade jag och jag blev felfri! Dock ingen placering men det gör mig inte något, jag är super nöjd :) Kom tp iaf 9 av alla tävlande och jag är nöjd! Och ungefär 30 st startade i alla ponnyklasser. Han är ändå bara en liten B - ponny. Så jag är jättenöjd! Bästa ponny 
Men min lilla häst är i level 9 nu så jag kämpar på! Men denna vecka blev det tantvecka i Different Mustangs! Och jag fick mitt byta hår :( Hahah, nejmen, det blir kul! Tantvecka ska bli nice! 
 
 
Kram på er!
  Har inte blivit så mycket spelande idag

Hej alla! Idag har jag ridit min medryttarhäst och byggt hage. Min medryttarhäst går på lösdrift (han går i hage året om) och då betar dom av alllt så då måste man bygga upp andra hagar och så! Idag så hoppade jag på honom och det gick super bra.
Så det har inte blivit så mkt spelade. Men imorgon blir det nästan inget alls för då är jag i stallet hela dagen typ. Och igår flög jag av tre gånger ;). Nejmen ska hoppa en liten B - ponny imorgon, och jag skulle hoppa en 70 cm bana men min ridlärare tyckte att jag skulle hoppa 60 cm ist, hahah. För han klarade typ bara ett 70 cm hinder två gånger. Aja, slog mig iaf inte. Men nu ska jag levla lite!
Här får ni också en bild som jag redigerade här om dagen. Det var ett tag sedan och jag blev hyfsat nöjd :)
 
 
Kram! Prov..

Hej på er! Snart ska jag till stallet! Men idag hade jag prov, ush.. Det var Idrott och det är inte mitt bästa ämne. Vi får väll se hur det går. 
Men hörrni, denna blogg är det typ ingen som kollar in. Bara några stycken. Skulle ni kanske kunna ''dela'' denna blogg till era kompisar typ? Jag lägger ner väldigt mycket tid nu så skulle vara kul om ni kunde dela den :)
Men nu ska jag levla lite tror jag!
 
 
Kram på er! Tråkigt att levla?

Hej på er! Min shire är nu level 15 och har börjat levla hästen bilden här under. Dock är den bara level 2 men aja, hahah.
Det blir lite svårt att uppdatera nu, har en del i skolan samt rider ungefär 3 ggr i veckan och tävlingar på helgerna ibland. I helgen ska jag tävla och nästa. Samt rider jag på Fredagar, Lördagar och Tisdagar. Så det blir en del. Samt har prov imorgon och vecka 39 - 41 har vi ganska många prov. Nu låter det som jag har super mycket saker i skolan och massa läxor, hahah! 
Men fick en liten idé till en musikvideo, får se om den blir av. Hmm.. Vi få se ;) Hahah, men det var allt idag tror jag. Men nu ska jag kasnke levla lite och kanske börja lite på musikvideon. 
 
Kram på er!
  Hästar jag ångrar att jag köpt

Hej allesammasns! Som titeln lyder ska jag göra ett inlägg där hästarna jag ångrar att jag köpt. Jag kommer också motivera varför jag inte gillar de längre/ångrar att jag köpt de. Så vi kör! varför jag inte gillar de längre/ångrar att jag köpt de. Så vi kör!
 
Namn: SilverSpirit
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Jag vet inte helt enkelt varför jag inte jag gillar den. Jag har en likadan nästan fast i ''starthäst modellen.'' Jag tycker den är lite svår att ha fina outfits på. Den känns för enkel på något vis. Jag kan inte sätta fingret på det bara.
Namn: LightMagic
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Jag köpte den här hästen lite spontant. Samt hästen över. Många av dessa hästar är bara impulsköp. Just nu finns det ju en Morgan häst som är lite mer ''matt''. Den kom typ precis efter jag köpte denna och då ångrade jag mig, hahah! Kanske byter ut denna häst, till typ den. Typ LightMagic 2.0. Hahah, nejmen jag vet inte. Denna är nog den jag mest inte gillar. 
Namn: Goldmystery
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Denna häst var bara impulsköp. Jag köpte denna häst direkt när den kom. Jag visste inte änns att jag hade denna häst, hahah. Den är för grå vid mulen. Jag ångrar att jag köpte den för den känns för blek. Mulen förstör typ allt, tycker jag då. 
Namn: Bigflower
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Denna häst är min första Tinker. Jag var nöjd då. Men inte nu. Den känns för rörig. Om man kollar på de ''begia'' partierna känns den prickig på något sätt. Och typ ett mörkbrunt sträck på magen. Den känns bara onaturlig på något vis. Det finns säkert hästar som ser ut så här men denna känns inte så naturlig. 
Namn: Dragonpearl
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Denna häst var den andra Tinkern jag köpte. Denna häst köpte jag för den påminde om en häst på riktigt. När jag red i Danmark för några år sedan så red jag en Tinker. Som såg ut som denna typ. Och den hette Pearl. Så jag köpte den på StarStable. Jag tycker nu i efterhand bara att denna häst inte är fin. Men jaa...
Namn: Startornado
Varför jag ångrar att jag köpt den: 
Denna häst var också bara impulsköp. Jag köpte den innan jag tänkte efter. Det är en Frisisk sporthäst. Det var då de första Frisisk sporthästarna i spelet. Denna häst känns bara för tråkig. För gammal. Jag vet inte riktigt hur jag ska motivera, hahah. 
 
Det var då alla hästar som jag ''Ångrar att jag köpt.'' Såklart finns de mer som jag inte riktigt älskar. Liksom lite på gränsen men dessa är iaf de jag mest ångrar att jag köpt. Och jag vill säga att detta är MINA åsikter. Detta är VAD jag tycker. Så ingen tror att jag pratar för alla och bara: nej denna är häst är ful så du ska inte köpa den. Liksom inte så, hahah.
Men och detta har tagit en del SC, hahah! Måste hämta hem dom och skicka tillbaka de till häst ön för jag hatar dom, hahah, nejmen A.
 
Kram på er! :) Sjuk..

Hej på er! Det blev en hemma dag för mig idag. Jaahoopp...
Men kväll kommer inlägget upp: ''Hästar ångrar att jag köpt.'' Är ni taggade? Och just nu uppdaterars ju StarStable så tänkte börja lite på inlägget redan nu :)
För göra inlägget lite roligare får ni en gammal bild från 2014. Tycker den är lite söt faktist. Bilden är också tagen när jag var i New York! 
 
Kram på er
  Är alla sjuka?

Hej på er! Förlåt att detta inlägg kommer lite sent men hoppas det inte gör något! 
Just nu känns det som att alla är sjuka/förskylda, hahah. Många i min klass är det och vet att många utöver min klass är det, jag är förskyld själv. Har ont i huvudet och har ont i halsen. Men tror jag kravlar mig till skolan imorgon. 
Men hur mår ni idag? :)
Jag har också spelat lite idag och min lilla Shire har gått upp i level 14! 
 
Känner att jag måste börja levla upp mina små hästar nu, hahah! Tror jag har ca 35 st och typ 23 är i level 15. 
Och juste! Imorgon kommer ett inlägg vilka hästar jag ångrar att jag har köpt. Där står vad hästarna heter och varför jag inte gillar de/ångrar att jag köpte de. 
Och en sak jag inte fattar är att jag inte är i level 19 än. Har gjort alla uppdrag. Men nope! Vet att några uppdrag bara finns i ca en vecka, men ändå. Några är nästan i level 20. Men det var inte det vi skulle babbla om idag!
Jag tänkte bara uppdatera här, att jag faktist lever, hahah!
 
Kram på er! 
  Oj, det var inte igår..

Hej på er! 
Vad har hänt tänker ni, jo, vad har hänt?
Jag har inte haft lust att logga in eller att skriva något. Mitt intresse för StarStable går upp och ner..
Jag känner också att folk inte läser StarStable bloggar längre. Men ska jag börja om på nytt? Ska jag ta nya tag?
Jag känner att jag ska försöka, ingen läser längre men, jag lovar, jag ska försöka :) Sedan fixa header, fixa bloggen m.m :D
Bara för att så får ni en bild!
 
Kram! 
  Nya Tag

Hej! Jag vet att jag inte har bloggat, som jag sa. Jag är hemsk ledsen. Har sån ångest över det...
Men igår tog jag nya tag och gick med i Different Mustangs. 
Jag hoppas själv att jag kommer trivas och det tror jag faktist!
 
Kram på er!  Nya Uppdateringen

Hej alla! Idag var det ju uppdatering så jag tänkte skriva lite om vad jag tyckte om de nya hästarna! 
Let's Go!
Engelskt Fullblod nummer 1.
 
 5/5
Jag blev helt dötts kär när jag såg den! Den är helt underbar! Kommer hamna i mitt stall så småning om! Den har en otroligt fin färg och strimbläsen gör liskom pricket över i:et!
 
Engelskt fullblod nummer 2. 
 3/5
Nja, inte min smak. Jag gillar den men den känns för ''vit''. Jag är inte så förtjust i vita hästar... Men den rosa mulen var ju bara för gullig! Tycker ansiktet på hästen var väldigt snyggt gjort. Men sen känns den för ''vit'' Vet liskom inte riktigt hur jag ska motivera... 
Aja, den var iaf söt vid huvudet :)
 
Islandshäst
4/5
Denna var väldigt häftig också! Jag ser inga nackdelar med den men jag blev liskom inte lika paff när jag såg den... Men skulle nog ocskå finnas en liten chans att den hamna i mitt stall. Eftersom jag bara har en islandshäst
än så länge... ;)
 
Kram på er! 
 
(Just nu är jag i Spaninen när detta kommer upp... Så kommer inga inlägg. Har tyvärr inge internet där. Men ska nog fixa iaf 3 stycken under veckan, minst. Puss på er <3) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Tips - Redigeringsprogram

Hello, It's Me! 
Idag tänkte jag ge tips vad jag andvänder där jag laddar bilder till datorn, vilka redigeringsprogram jag använder och vilken rittplatta jag använder! 
 
 
Tips 1. 
Mitt redigeringsprogram
 
Jag använder Adobe Photoshop CC 2015. Jag har använt det hela den tiden jag har redigerat. 
Jag har tillgång till Photoshop för min pappa är fotograf. Så därför har jag också tillgång till det.
Photoshop är ett otroligt bra redigeringprogram, enligt mig iaf. 
Man kan testa Photoshop i en månad gratis. Sen kostar det runt 100 kr i månaden. 
Tycker verkligen ni ska testa Photoshop om ni inte redan har det! 
 
Tips 2.
Mitt redigeringsprogram när jag klipper 
 
När jag klipper mina videos så använder jag Final Cut Pro X. 
Jag har också den tillgängligt till programmet igen för min pappa har haft det. 
Det är väldigt lätt att redigera. Lite likt Adobe Premiere pro CC. Själv har jag oxå redigerat med Adobe Premiere pro CC. Men tycker själv att Final Cut Pro X är mycket lättare att redigera med. 
Final Cut Pro kostar 3 195 kr, så man ska inte betal i månaden. Man ska bara betala en gång!
Man kan inte köra test månad, tyvärr. 
Otroligt bra program!
 
Tips 3.
Programet jag använder för föra över bilder till datorn/mobilen⬇
 
Jag använder Photo Transfer App för föra över bilder till datorn/mobilen. 
Appen kostar 35 kr. Sen ska du ha den på datorn oxå. Öppna appen på mobilen och sedan datorn. Sen söker den efter din mobil, sen är det bara att ladda över :) 
Otrolig smart app! 
 
Tips 4.
När jag ska spela in Starstable's ljud. ⬇
 
Du kanske råkar spela på en Mac? Och hittar inget bra program man kan spela in ljud med?
Som jag då :) Och du kanske vill spela in StarStables ljud, till någon film kanske? 
Detta program kostar egentligen pengar. Men det går bara att spela in ljud, eftersom när filmen är klar så kommer det upp programmets namn upp. Men funkar bra om man bara ska spela in ljud! 
Programmet heter Movavi Screen Capture Studio 2. 
Funkar helt ok! Om du vill ha hela programmet kostar det 30 dollar. 
 
Tips 5.
Vilken ritplatta jag använder⬇
 
Jag använder just nu ritplattan från Wacom i storleken small. Jag tycker den verkligen äger! 
Den kostar 1000 kr (eller egentligen 999 kr x)) man kan köpa plattan och pennan på http://www.kjell.com 
Vad ska man mer säga om denna platta då? 
Som sagt; jag tycker den verkligen äger! 
 
Så det var alla tips idag!
Vad tycker ni om sånna här inlägg? Tycker du tipsen är bra? Du kanske har något av dessa program? 
 
Kram på er! 
 
 
 
  Seg

Asså jag är så seg idag, hahah. Red på morgonen men efter det så duschade jag lite snabbt och sen så har jag suttit i min soffa sen dess typ x) Har fixat lite med bloggens design, men ska fixa en flik ''Mer om mig.'' Har suttit och skrivit väldigt länge på det. Vet liksom inte vad jag ska säga om mig, jag är hästgalen... Har inga ideér. Har typ skrivit 7 rader såå... Yass... Runt halv fyra så ska jag på Bio och se Zootropolis! Ska faktist bli kul! Nu ska jag nog ta mig i kragen och levla lite. Får se hur det går. (Tror inte det kommer gå så bra, hehe)
 
 
Kram på er!  Designskola för Nybörjare

 
Hejj på er! Idag tänkte jag börja med designskola! Sjäv är jag inte så duktig på koda men det får duga än så länge :) Mitt mål är att en Designskola per månad. 
Ni kommer få lära er från hur man ändrar header till hur man ändrar färg på bloggen. Jag tycker vi kör igång!
Jag kommer visa hur ni laddar upp en bild och hur ni ändrar bakgrund på bloggen!
När ni kommer in på er blogg så klickar ni på: Arkiv, sedan Bilder.
Vi ska börja med att ladda upp en bild. Då klcikar du på: ''välj filer från dator''
Då kommer ditt biblotek upp med dina bilder, ni väljer den bilden ni vill ha och klickar sedan på ''välj''
Då ska man klicka på hur pixlar man ska ladda upp den. Om du ska ha bakgrund så ska du ladda upp i 1000 px. 
Sen har du din bild under: ''väj filer från dator''
Sedan så klickar du på bilden och får upp detta. 
Kopiera den längst upp där det står : ''fullstor'' 
Sedan ska du upp till ''kugghjulet'' 
Klicka på kugghjulet och sedan klicka på ''Design''
Då får du upp detta om du har egen mall. Klicka på Redigera HTML.
Sedan klicka på Stilmall. 
Så får du upp detta.
Gå längst upp så ser du detta. 
Klipp ut den gamla bakgrunden och klistra in den nya! Och klar! 
Komihåg:
Förhandsgranska innan du väljer ''sparar'' Om det är någon som är fel kan du lätt ändra det! 
Och detta är bara för designen för Gray Spring! 
 
Hoppas det hjälpte lite! :) Hare gött nu hörni! Vi ses! 
 
Kram på er! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Ny design!

Hallå i stugan! Hur mår ni där då? ;) 
Som ni ser du har jag skaffat en grön design, eftersom grön = vår... Hehe, enligt mig iaf :) 
Jag vill ge cred till Esmeralde Silverforce som den as snygga bakgrunden! 
Men jag ska fixa massa redigeringar när jag har tillgång till en rittplatta penna som funkar. Just nu får jag väll ha vinter ett tag till. Iaf några dagar :) Så snart som möjligt kommer en ny fräsch header!
Men kolla Josh's häst! Otrolig snygg! Skulle inte ha något emot att jag fick den ;)
 
(Edit: Fick bli en liten tillfälig vår/sommar header nu. Jag bara slängde ihop den lite snabbt)
 
 
 
  Melodifestivalen

Ja, hur tyckte ni Melodifestivalen har varit då? Blev du nöjd över den som vann?
Inte jag iaf... Jag ville så gärna att Oscra Zia skulle vinna men det blev Frans, som nog redan var uträknat... 
Aja, Oscar kom på en tredje plats och det var ju bättre en ingenting liksom :) 
 
 
 
 
 
 
 
 Kram på er! Global

Hej! Det var ju inte igår om man säger så, hehe. Jo, jag ska ärligt försöka uppdatera mer… Om det går, mmm, jaa… Men det blir aldrig som jag har tänkt och det är mindre och mindre folk som kollar bloggar nuförtiden och nu är Youtube inne. Känner mig lite efter…

***

Men idag tänkte jag ta upp ämnet: den globala chatten (som inte är global längre om man säger så)

Den Globala chatten finns just nu bara i starstables storstäder, te.x Firgrove. Det blev ju så för ca 8 månader va? Iaf, nu ska jag komma till saken. 

Globala chatten, den spammas oftast. Oftast är det klubbar som som söker medlemmar. Och det ska bråkas, otroligt mycket. Jag vet inte hur många bråk jag har sätt! Det är folk som spammar chatten och det blir kaos… 

Det är ofta mycket tjafs i chattarna på kvällarna och på helgerna. Men det är faktist en sak jag har snappat upp. Det är VÄLDIGT trevligt på dagarna på starstable, då menar jag vanliga skoldagar, mitt på dagen. Det är faktist otroligt kul att faktist sitta att prata med spelarna. Det är oftast inte så mycket bråk eller spam. Jag tycker det är kul, ärligt. 

Men så kommer det ill reklamen. Jag tycker att det är ganska lugnt att folk gör reklam i global chatten. Då när jag säger reklam menar jag klubbreklam. Men det kan bli lite mycket när alla skriver reklam gång på gång. Varje gång man öppnar global ser man reklam… 

Här är några typiska saker från den globala chatten:

...
Men ni vet fliken längst till höger i chatten brvid ''klubb''
Den har ju stått tom väldigt länge såå, då kan man väll fixa så där skriver man ''reklam''
(nu har jag bara redigerat bilden så det står ''reklam'') 
Där kan väll all reklam finnas? Eller? Själv tyckte jag ideén var väldigt smart, hihih.
Men kan inte ni skriva vad ni tycker om den globala chatten? Skulle vara väldigt kul att läsa era kommentarer! 
 
Kram på er så ses vi snart! 
  Värsta dagen.

Ja det var ett tag sedan ju, hehe. Men jag vill bara bäretta att min katt är död. Hon var mitt allt. Jag älsakde henne så otroligt mycket. Min bästa vän. Hon gick bort igår. Det var någon jävel som körde över henne. Men de stack efter de har gjort det, så sjukt. Men jag hoppas hon får det bra i himmeln <3 Jag lever...

Ja jag är död, nä skoja. Men bloggen är död, bokstavligen. Min ritplatta har slutat att fungera HELT så... Ja, ingen redigering för mig, hur mycket det än det lockar. Men starstable lockar inte lika mycket alls... Saknar verkligen att redigera :c Har tagit en paus på Instagram nu och gör det väl här oxå... Jag KOMMER TILLBAKS LOVAR!! Jaa.. Någon gång iaf... Måste verkligen ta mig i kragen och logga in fixa något. Ja vi ses snart, får vi hoppas c:
  Spencer, den nya Hästen

Idag kom det en ny häst till Jorvik Stallet! En Morganhäst! Hästen heter Spencer och är Brun. När jag kom till stallet så kom Herman fram till mig och frågade om jag ville rida Bravespirit, som var hanns riktiga namn, men han kallades Spencer. Han var 5 år och behövdes en hjälpande hand. Han var en tuff häst, men om man var bestämd så kunde han gå bra. Jag blev såklart väldigt chockad när Herman frågade. Jag hade inte ens sätt Spencer när Herman frågade. Jag tackade såklart ja. Jag gick till boxen, där Spencer stod. Han hade så himla vacker färg. Jag stod i boxen och var bara med honom. Som lära känna honom. Sen började jag sadla och tränsa. Jag hoppade upp och började skritta, jag skrittade till Paddockön, där jag började jobba med honom. Föst körde vi bara lite trav. Sen skulle jag fatta galopp, så tvärstannade han! Jag gled fram lite, men drog mig tillbaks nästan direkt. Jag började smacka lite, lade spöt lite lätt på rumpan för att han skulle förstå vad jag menade. Istället för han skulle gå framåt så började han dra ner huvudet för försöka komma undan. Efter en stund började han gå igen. Jag suckade. Sen testade vi igen, och det gick bättre. Jag ställde honom i galoppen. Han gick jätte fint tills han såg en ekorre som hoppade över paddocken. Han började stegra och larva sig. 

-Kom igen då Spencer!

Jag började kicka på honom med spöt, smackade lite. Sen tillslut började han gå. Han var verkligen hopplös. Sen testade jag igen och det gick väldigt bra.

Efter en stund började jag testa några små hinder. 

Det visade sig att han älskade att hoppa. Han höjde halsen och huvudet spetsade öronen och öka galoppen, när jag styrde mot ett hinder. Först testade vi ett ganska litet hinder, han hoppade mycket högre en själva hindret. Han drog fram halsen som han ska göra. Jag gav honom mycket beröm. Jag märke rätt snabbt att han hade lite likt Cindy’s hoppteknik. Sen körde jag på ett till högre hinder. Och det gick lika bra! Efter det så körde jag en oxer, ungefär samma höjd. Han ökade galoppen, jag bromsade in honom lite för mycket, så han trampade fel. Och i sista sekund stannade han framför hindret! Han sänkte huvudet så mycket att jag gled fram på halsen och landade på rumpan efter hindret. Jag kände efter om jag hade ont någonstans, men jag kände inte. Jag blickade åt Spencer. Han travade runt i en volt. Han hade tyglarna så de släpade nästan i marken. Jag skyndade mig upp. Han kunde ta ett större steg som var lite längre och snubbla på tyglarna. Jag gick försiktig fram, jag drog tyglarna över halsen. Jag klappade honom lite lätt på halsen, efter det satt jag upp. Vi körde hindret igen, och det gick jätte bra. Vi forsat och han var jätte duktig!

Efter en stund kom Fanny till Paddocken. Hon hade en kameraväska över axeln.

-Hej! Sa jag och vinkade.

-Hej! Svarade hon.

Jag bröt av till skritt, och skrittade mot staketet där hon stod. 

-Jag undrar bara om jag fick ta lite bilder när du och Spencer hoppar? Frågade hon.

-Visst, såklart! Kan du skicka bilderna på mail sen?

Hon rykte lite på axlarna. 

-Visst, om du vill.

Hon log.

Och jag log tillbaks. 

***

Nu sitter jag på ett Café och skriver. Jag får säkert snart bilderna från Fanny!

Vänta, får se nu… Ja! Nu fick jag bilderna! Gud så fina de var! Här är de:

 
  Blixten, jag gillar verkligen inte den där tjejen

Idag kom Herman fram till mig och frågade om jag ville vara med på hopptävlingen, på paddockön, som är varje år! Såklart blev jag jätte glad och tackade ja! Det var bara tre dagar kvar tills den skulle börja. Så jag fick börja träna Cindy ännu mer!

Johanna kom plötsligt framspringande till mig.

-Alva! Nico!

-Ja, vad är det?

Egentligen, ville jag inte höra om Nico alls…

-Nico, kommer överleva!

-Jag blev het gråtfärdig, och stum! Jag blev så himla glad!

-Va?!

-Ja! 

-Men, varför ska han göra det, eller om säger det på ett annat sätt, var har han ont? Sa jag.

-Han skadade sitt bakben, så det nästan inte gick å laga. Det var något konstigt medel han fick i sig. 

-Me…Men, hur fick han medlet i sig? 

Johanna ryckte lite lätt på axlarna. 

Sen började tankarna snurra runt i mitt huvud. Tjejen, han var full, frisk på morgonen… Johanna sa att han var lite stel, innan det… Men han hade inte något problem med bakbenet då. Den dära tjejen ville jag fråga lite saker.

-Johanna, den dära tjejen. Vem var det?

-Känner du inte igen henne!? Det är ju Alexandra, som är super framgångsrik terrängryttare! Hon ska ju vara med i Terräng-tävlingen, bara om två dagar!

-Ok, vart är Terräng-tävlingen? Sa jag, medan jag tänkte.

-I Gröndal. Det startar där. Och slutar. Den är klockan tolv, på dagen.

-Ok, tack. 

Jag gick tillbaks till hagen där mina hästar stod. (Jag har matat de och släppt ut de) 

-Hej hörni! 

De gnäggade till svar. 

Plötsligt stod Isabel, vid min sida. En av mina bästa kompisar…

-Hej! Vad kul att se dig!

-Hej! Dig med!, sa hon.

-Vill du ta en ridtur sen, kanske? Sa hon sen efter några sekunder.

-Visst, gärna. Kan vi rida en sväng till Gröndal, då kanske?

-Ok, jag ska bara sadla och tränsa Goliat.

Goliat var en av Isabel’s hästar.

Jag hämtade in Benny, lede han till spolspiltan. Sen började jag borsta honom. Jag hämtade hans utrustning. Men hejdade mig sen. 

Jag gick ut ur stallet, och det hade nästan börjat spöregna. Jag suckade. Sen hämtade jag ett ridtäcke till Benny. Jag satt på det, sadlade och tränsade. Innan jag skulle gå ut satt jag på mig en tjockare jacka, över min T-shirt. Isabel stod och vinkade lite längre bort. Jag satt upp och började skritta mot henne. 

-Halloj, kom vi drar. 

Vi började trava mot Gröndal. När vi kom fram till Gröndal så spöregnade det verkligen. Jag var rädd att det skulle slå ner en blixt i skogen. Men plötsligt stod den dära tjejen där! Alexandra! Hon hade på sig de kläderna som hon hade förut. Hon satt på en stor brun häst med fyra vita strumpor och en bläs. 

Jag skrittade försiktig fram till henne. Hon ryckte till när jag kom fram. 

-Hej, kommer du ihåg? Vi träffades här om dagen, sa jag.

-Jo, juste, mumlade hon.

-Vad gör du här då? Frågade jag igen.

-Tränar tills i morgon, sa hon tyst. 

-Vad he…

Pang!

En blixt slog ner precis bredvid mig! Benny började stegra! Jag höll mig kvar i manen, Benny började skena fort ut ur skogen! 

-Såja killen, såja, försökte jag lugna honom.

-Lugn. Sa jag. 

Jag kollade hastigt bakåt ovh såg Isabel galoppera. Alexandra kom efter och red om Goliat och Isabel. Hennes häst var verkligen snabb.

-Schyst häst du har då! Sa Alexandra med ett flin, när hon red förbi mig.

Jag muttrade.  

***

Nu sitter jag på ett Café, snart ska jag försöka hitta Alexandras nummer och leta upp henne. Hon har något med Nico att göra. 

Här är en bild som jag tog när Benny var väldigt söt när han hade sitt täcke och utrustning på sig :)